За Варна Дейта Център

Варна Дейта Център е неутрален Tier3 център за колокация със стратегическо разположение на кръстопътя на всички основни български мрежи. Проектът стартира през 2011 година с амбицията да задоволи нуждите от високотехнологичен независим център за данни във Варна и региона.

Дейността на фирмата е свързана и с предлагането както на стандарни решения за бизнеса, така и с нови иновативни и високотехнологични виртуални и облачни решения. Фирмата е създателка на първото по рода си облaчно интернет решение за управление на комуникационите потоци (Bussiness Communication Manager).

Фирмата е изпълнител по редица проекти на клиенти по програми на Европейския съюз, което дава безценен опит в спазването на Европейските изисквания за работа. Създаването и предлагането нови високотехнологични интернет решения е една от основните цели в развитието на Варна Дейта Център.

Стратегическата позиция на Варна Дейта Център дава възможност на клиентите сами да изберат свързаност с един или няколко (резервни) интернет доставчици.

Следните 4 критерия гарантират, че Варна Дейта Център осигурява най-висок стандарт на качество за всички свои услуги:

  • Сигурност - сигурна, надеждна среда за работа на системите, както и съхранение на резервни копия и прехвърляне на високо чувствителни данни;

  • Достъпност /непрекъсваемост/ - загуба на данни или срив в захранването може да доведе до загуба на приходи или допълнителни разходи. Изправността на всички системи трябва да се поддържа непрекъснато, както и перфектната защита срещу непозволено проникване;

  • Надграждане /мащабиране/ - размера, местоположението и характеристиките на IT инфраструктурите трябва не само да отговарят на настоящите, но и бъдещи изисквания. Варна Дейта Център е достатъчно гъвкав и адаптиран към развитието на бизнеса, така както и към изискванията на технологичния прогрес;

  • Гъвкавост - не само големината на IT инфраструктурата, но и нивото на обслужване трябва да бъде гъвкаво, както и броя и квалификацията на персонала. Те са тези, които изграждат стабилна система от самото начало, и те са тези, които гарантират оперативната надеждност.

Нашата цел е да предоставим на клиентите си качествени услуги, които да оправдаят очакванията им за непрекъсваемост на връзката и сигурност на данните.

През юли 2018 г. Варна Дейта Център се сертифицира по ISO 27001:2013 в обхват: Системата за управление на информационната сигурност приложена за предоставяне на хостинг услуги, колокация, виртуални машини и комуникационно оборудване под наем, разработване и предоставяне на уеб и облачни решения

 

Екип

Варна Дейта Център разполага с високо квалифицирани експерти, които получават редовно обучение, за да бъдат в крак с технологичното развитие. Нашите специалисти са винаги на разположение и са в състояние да се справят дори с най-сложните предизвикателства. Работейки в екип, те предоставят сигурност, надеждност и обслужване на нива, които установяват нови стандарти за качество в IT средите.

Варна Дейта Център се поддържа от обучени инженери, на разположение 24х7. Всеки процес, устройство, разход и др. е добре планиран, което позволява да получим оптимален резултат и да го пренесем към клиента, като услуга с реално високо качество и конкурентна цена.

 

Отдел Продажби

Тел: +359 888 420 588

E-mail: sales@varnadatacenter.com

Отдел Поддръжка

Тел: +359 700 359 59

E-mail: support@varnadatacenter.com

Powered by WHMCompleteSolution